fbpx

Hårborttagning med Laser

Målet med en hårborttagningsbehandling är att förstöra/eliminera hårroten och stoppa hårväxten. För att uppnå detta resultat måste laserns ljus kunna nå hårroten på rätt djup. Energin i laserljuset absorberas av melanin som finns i håret och omvandlas till värme, vilket gör att hårroten förstörs utan att skada omgivande vävnad.  

Hur fungerar Elysion?

Elysion arbetar med så kallad selektiv photothermolysis. Det innebär att laserns ljus absorberas av melanin i håret (färg) och förstör hårroten utan att skada huden. Elysion arbetar även med unika ”crystal freeze” teknologin som är ett kylsystem baserat på TRT (thermal relaxation time), som kyler huden exakt då det är nödvändigt och håller en konstant kyla på 6 grader vilket möjliggör en skonsam och behaglig behandling.  

Kan man behandla alla hudtyper?

Hudtyper har en egen skala från I till VI som baseras på hud- och hårtyp. Hudtyp I är människor med väldigt ljus hy och rött hår. Hudtyp VI är människor med mycket mörk hy och mörkt hår. Hårborttagning med Elysion passar alla hudtyper, även solbrun hud, så hårborttagningskuren kan fortsätta även under sommarmånaderna.  

Är behandlingen permanent?

Vi har aktiva och inaktiva hårsäckar i vår hud och en permanent hårborttagningsbehandling kan förstöra hår i aktiv fas (växtfas). De inaktiva hårsäckarna kommer in i växtfas så småningom och elimineras vid kommande behandlingar.  

Hur många behandlingar krävs det?

Det är svårt att säga hur många behandlingar som behövs, det varierar beroende på behandlingsområde, hårtyp och hudtyp. Generellt brukar det krävas mellan 6-10 behandlingar.  

Hur lång tid tar en behandling?

Det beror på behandlingsområdets storlek. En överläpp kan t.ex. ta 10 min och ben cirka 30 min.  

Finns det några biverkningar?

Risken för bieffekter med Elysion är minimala. Inför en behandling går man tillsammans igenom en hälsodeklaration för att utesluta risken för biverkningar. Efter en behandling kan huden bli röd och svullen men detta är normalt och övergående.  

Laser (Elysion Pro) vs IPL – vad är skillnaden?

Elysion Pro tillhör den senaste generationen av diodlaser. Den metoden ger en betydligt bättre effekt än de mer traditionella IPL-systemen. Skillnaden mellan IPL och Elysion Pro är att Elysion Pro har exakt rätt pulslängd och arbetar enbart med hjälp av den våglängd som är optimerad för så effektiv hårborttagning som möjligt. Det gör Elysion Pro till en mycket kraftfull och effektiv behandlingsmetod och är till skillnad från IPL helt smärtfri.    

Innan behandling

Konsultation

Du får en personlig konsultation där vi tillsammans går igenom dina funderingar och önskemål. Baserat på det rekommenderas du därefter den behandling som är bäst lämpad för just dig, och du får även all information du behöver angående behandlingen och hur denna kommer att gå till. För hårborttagning krävs det en serie av upprepade behandlingar för att uppnå ett optimalt resultat. I samband med konsultationen får du även information angående detta av din behandlare.  

På behandlingsdagen

Rakning innan behandling

Det hår som ska tas bort ska med fördel rakas av innan du kommer in för behandling. Viktigt att tänka på är att man inte vaxar, plockar eller bleker håren på sex veckor innan en behandling, då lasern endast har en möjlighet att påverka de hårsäckar som innehåller pigmenterade hårstrån.

Skonsam behandling

Laserpulserna kan kännas som små stick men i övrigt är behandlingen skonsam och inte alls smärtsam. Hur lång tid behandlingen tar beror på hur stort område som ska behandlas, och ett mindre område tar endast några få minuter.  

Efter behandling

6-8 behandlingar

Antalet behandlingar som behövs varierar beroende på var på kroppen behandlingen ska utföras, och vilken hår- och hudtyp du har. Vanligtvis krävs sex till åtta behandlingar för att nå ett fullgott resultat och det ska helst gå cirka fyra till åtta veckor mellan varje behandlingstillfälle.  

Undvik:

  • Solexponering, framförallt de närmaste veckorna före eller efter en behandlingen.
  • Intensiv träning som orsakar svettning
  • Bastubad inom de närmaste 3 dagarna.
  • Bada i simhall de närmaste 3 dagarna.

Se aktuella priser och lediga tider i vårt bokningssystem eller ring 0141-41400.