fbpx

Dermapen

Dermapen4 är det mest avancerade microneedlingverktyget på marknaden och behandlingarna är snabba och säkra med mycket goda resultat.

Dermapen4 använder sig av 16 sterila engångsnålar som gör 1920 hål i huden per sekund med en automatiskt vibrerande funktion. När Dermapen4 flyttas över hudens yta stimulerar den nyproduktion av naturligt kollagen, samtidigt som microkanaler skapas i huden. Kanalerna ökar hudens upptagningsförmåga av näringsämnen och fukt. Därmed säkerställs ett effektivt upptag av behandlingspreparat djupt ner i huden, samtidigt som hudens produktion av naturliga elastiska komponenter ökar. Hudens struktur förbättras och föryngras, både vad gäller det översta hudlagret och djupare ner i dermis.

Dermapen4s kollagenstimulerande effekt kan jämföras med fraktionerad laserbehandling, men utan biverkningar och med minimal återhämtningstid.

 Till skillnad från traditionella microneedling rollers orsakar Dermapen4 mindre trauma i huden och minimal epidermal skada, varför smärta och obehag minskar. Detta gör Dermapen4 till en mycket säker och effektiv behandlingsform. 

Dermapen4 är så avancerad att den även är säker att använda på känsliga och svåråtkomliga områden såsom runt ögonen, läpparna och näsan. 

 

Är behandlingen smärtsam?

En behandling med Dermapen4 känns litegrann men är inte så pass smärtsam att applicering av lokalbedövande kräm behövs.

 

Bör jag förbereda min hud innan en Dermapen4 behandling?

För bästa resultat rekommenderar vi att använda anpassade DP Dermaceuticals produkter ca 2-3 veckor innan en behandling. Produkterna är särskilt framtagna för att användas i samband med microneedling.

Serien är skapad i samarbete med hudläkare och specialister och innehåller högkvalitativa ingredienser som säkerställer att huden får den näring, skydd och motståndskraft den behöver för bästa resultat före, under och efter Dermapen4 behandling.

 

Hur många behandlingar rekommenderas för lyster/uppfräschning, hudföryngring och ärr? 

Lyster/uppfräschning: Vid behov, var fjärde vecka
Hudföryngring: 3-6 behandlingar, 6-8 veckors mellanrum
Akneärr: 4-8 behandlingar, 6-8 veckors mellanrum
Hudbristningar: 4-8 behandlingar, 6-8 veckors mellanrum
Pigmentering: 4-8 behandlingar, 2-4 veckors mellanrum

 

Hur snart efter filler- eller botoxinjektioner kan jag göra en Dermapen4 behandling?

Det rekommenderas att du väntar minst 2 veckor efter injektioner så att eventuella blåmärken, mm. från injektioner har stabiliserats. Alternativt kan du göra din Dermapen4 behandling minst 2 dygn innan din filler- eller botocinjektion.

 

När ser jag resultat?

Vanligtvis ser man resultat redan efter första behandlingen. Mer varaktigt resultat kommer att ske efter 4 till 6 behandlingar (utförda med 2-8 veckors mellanrum). Din huds kondition kommer att fortsätta att förbättras under de närmaste 6-12 månaderna efter en kur av behandlingar och i kombination med rekommenderade hudvårdsprodukter. Behandlingsresultatet beror även på din hudålder och hudens skötsel efteråt. 

 

Hur ser återhämtningstiden ut efter behandling?

Du kan uppleva ansiktsrodnad upp till 48 timmar efter behandlingen. De flesta kan återgå till normala dagliga aktiviteter direkt efteråt. 

 

 

Att tänka på efter behandling:

Eftersom Dermapenbehandlingen skapar temporära mikrokanaler och mikroblödningar i huden, är det ytterst viktigt att tänkta på hygien och korrekt hudvård efter behandlingen.

Tänk på:

 • Undvik att ta på det behandlande området de första timmarna.
 • Undvik att duscha/bada/rengöra det behandlade området samma dag som du har behandlats.
 • Byt till rent örngott.
 • Använd rena handdukar och badda det behandlade området torrt de första dagarna.
 • Inte använda make-up under de första 12 timmarna.

Undvik följande aktiviteter i 48 timmar (två dygn) efter din Dermapenbehandling:

 • Direkt UV exponering (sol eller solarium). Använd alltid solskydd när du vistas i solen.
 • Hård fysisk träning.
 • Varma bad, jacuzzi eller bastu.
 • Swimmingpool/klorvatten eller bad i havet.
 • Andra hudvårdsbehandlingar, inklusive fillers och Botox.
 • Vaxning, rakning eller färgning på det behandlade området.
 • Brun-utan-sol.
 • Tatuering.

Använd inte produkter med AHA, BHA eller PHA-syror, retinoider, bensoylperoxid, alkohol eller hydrokinon minst en vecka efter din Dermapenbehandling.

Se aktuella priser och lediga tider i vårt bokningssystem eller ring 0141-41400.